Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leger des Heils wil met Kerstpottenactie SRD 350.000 ophalen

Geplaatst

op

door

Op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) is zaterdag de Kerstpottenactie van het Leger des Heils gestart. Republic Bank heeft als eerste SRD 10.000 gedoneerd. Volgens majoor Velice Thomas wil de organisatie dit jaar SRD 350.000 binnenhalen. Er hoeft niet alleen geld gedoneerd te worden Rijst, bruine bonen en andere spullen zijn ook welkom. Ook andere spullen die behoeftigen kunnen gebruiken, mogen bij het Leger des Heils afgegeven worden.

De landelijke inzamelingsactie wordt voor de 95ste gehouden. Naast het inzamelen van geld wil de organisatie ook programma’s financieren om de minder bedeelden vaardigheden bij te brengen. Een aantal jonge mensen heeft onlangs nog een training in kleermakerij en kunstnijverheid afgerond, zegt Thomas.

Vorig jaar is rond de SRD 200.000 opgehaald en daarmee is ook heel veel gedaan.  Tijdens kerst worden er gemiddeld 2000 pakketten uitgedeeld, in de loop van het jaar worden 200 personen per week gevoed. Ook kindertehuizen krijgen voeding. Jaarlijks worden meer dan 10000 .personen geholpen. De kerstpottenactie duurt tot en met 20 december. In Nickerie wordt volgend week zaterdag gestart.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X