Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Legalisatie E-visa in Suriname kan geweld en corruptie verminderen

Geplaatst

op

450

De legalisatie E-visa in Suriname kan geweld en corruptie verminderen; dit heeft de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar aangegeven tijdens een kennismakingsbezoek aan Suriname. De Braziliaanse ambassadeur heeft in het bijzonder de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo een bezoek gebracht.

Tijdens het bezoek hebben de bewindslieden gedachten gewisseld over het legaliseren van Brazilianen die zich uiteindelijk in Suriname willen vestigen. Ook het belang van de elektronische visa is aan de orde gekomen. “Veel Brazilianen wonen in Suriname”. Met dit systeem zal Suriname kunnen natrekken waar deze Brazilianen wonen en werken en waar zijn zich bevinden”, zegt Aguiar.

Somohardjo heeft benadrukt verder te zullen praten met de actoren die betrokken zijn bij dit vraagstuk.- Culturu.com

Fotobron: Starnieuws

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Simone
dinsdag 1 september 2020 23:09

Suriname telt nu veel verschillende mensen uit heel de wereld

Jimmy
donderdag 3 september 2020 12:40

Goed bezig, het wordt alleen nog maar een geldkwestie.

Tru
donderdag 3 september 2020 13:36

begin Nederlanders zonder visum naar suriname te halen dan doen jullie iets goed. wie brengt geld in het land, Nederlanders

Hemradj
donderdag 3 september 2020 17:12

Torie Boy hoeveel Brazilianen wonen in het gebied sipalawini.

Djaki
donderdag 3 september 2020 22:00

Tru denk jij dat Nederland Surinamers zonder visum naar Nederland zou laten reizen ? Ik denk het niet. Half Suriname zou naar Nederland vluchtenAdvertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen