zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leesbrillenproject Chietsana Foundation

lees ook ...

Minister Sewdien bespreekt uitdagingen voedselzekerheid en d...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs de belangrijkste uitdagingen en plannen van de regering uiteengezet, voortvloeiend uit de regeringsraadvergadering op ...

Afgelopen vrijdag organiseerde de ChietSana Foundation een leesbrillen- gezondheidsproject op het terrein van Soeng Ngie & Co aan de Nieuwe Charlesburgweg. De brillen zijn gedoneerd in het buitenland en geschonken aan de stichting door hun samenwerkende partner Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer in Nederland. Ook medische en verzorgingsmateriaal waren te krijgen voor een vrijwillige bijdrage.

 Honderden zijn geholpen aan een leesbril, medische- en verzorgingsmateriaal, die nu voor de meesten onbetaalbaar is. Men kon zich al geruime tijd registreren via facebook voor een leesbril. Verder werd er simultaan op hetzelfde terrein door de ressortraad een fundraising gehouden. De opbrengsten zijn bestemd voor een te houden kinderproject van Arya Dewaker in januari.

“We zijn een samenwerking aangegaan met Chietra Bahora van de Nederlandse Stichting ChietSana Foundation”, deelt Jitendra Bisseser, voorzitter van de ressortraad Munder mee. Er was ook gelegenheid tot het doen van Oog- en bloeddrukmeting. Voorlichting over gezonde voeding en levensstijl werd gegeven.

Behalve de leesbril met koker waren de uitgestalde artikelen niet gratis. “We hebben een donatiebox. Iedereen mag er in stoppen wat hij of zij kan missen”, zegt Bhora. Er zijn reeds vier rolstoelen de deur uit gegaan. De opbrengsten uit de box komen ten goede aan de sociale projecten voor senioren burgers.

“Ik vind het een geweldige actie. Mensen zijn arm, hebben geen geld, maar hebben wel een bril nodig. Mijn bloeddruk en ogen zijn ook gelijk gemeten en die waren goed. Dat stelt me weer gerust,” zegt meneer Kalloe die geparticipeerd heeft in het project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeesbrillenproject Chietsana Foundation