maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leerrijke ervaring voor leerlingen uit Matawaigebied bij Kabinet Vicepresident

lees ook ...

Kom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba 

Joel Martinus, alias Bordo of Money hond, zit in een gevangenis in Brazilië en wacht om uitgeleverd te worden. Hij ervaart de consequenties van zijn daden.  Wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, dan za...

Leerlingen van de Openbare School (OS) Poesoegroenoe en Nieuw Jakobkondre uit het Matawaigebied hebben een bijzonder leerrijke ervaring opgedaan tijdens een bezoek aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. De 4e, 5e en 6e-klassers, begeleid door districtssecretaris Walter Bonjaski van Boven-Saramacca, leerkrachten en leden van de bestuursdienst, ontmoetten de regeringsfunctionaris op zijn kabinet.

Vp Brunswijk sprak de kinderen toe met bemoedigende woorden en benadrukte het belang van motivatie voor deze jonge generatie, die de toekomst van het land vormt. “Jullie zijn de leiders van morgen,” zei Brunswijk, waarbij hij het belang van educatie en doorzettingsvermogen onderstreepte. De leerlingen kregen de kans om zichzelf voor te stellen en hun toekomstplannen te delen, evenals vragen te stellen aan de vicepresident.

De leerlingen verblijven vier dagen in Paramaribo voor educatieve dagtochten, gefinancierd door de vp. Tijdens hun bezoek aan het kabinet ontmoetten zij ook minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), die zelf afkomstig is uit het Matawaigebied. Deze ontmoeting was een bijzondere inspiratiebron voor de kinderen.

Districtssecretaris Bonjaski en de leerkrachten toonden zich ingenomen met de ervaring, die de kinderen zichtbaar genoten. Het bezoek bood de leerlingen niet alleen een kijkje in het regeringswerk, maar motiveerde hen ook om hun dromen na te jagen en bij te dragen aan de toekomst van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerrijke ervaring voor leerlingen uit Matawaigebied bij Kabinet Vicepresident