dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen welgedacht C krijgen educatieve dagtocht

lees ook ...

Legerofficieren bevorderd na training

Zeven militairen zij na afronding van de Cursus Officiersvorming (klas 2023-02) bevorderd tot de rang van tweede luitenant. Deze cursus van meer dan vier maanden moest de militairen specifieke compete...

De leerlingen van de SO/VSO Welgedacht C. hebben op 27 juli een educatieve dagtocht cadeau gekregen van de Kustwacht Suriname. De directie van de school wilde graag de theorie koppelen aan de praktijk en de leerlingen klaarmaken voor de maatschappij.

De leerlingen brachten een bezoek aan de verschillende afdelingen van de Kustwacht, zoals de afdeling Operatiën, de Technische dienst, Logistiek en het Magazijn. De drie vaartuigen van de Kustwacht genaamd de SCG Negrekopoe P201, SCG Rutu P101en de SCG Dyamanti P102 werden ook bezichtigd.

Via beeldmateriaal kregen de leerlingen de beoordelingsprocedures, een simulatie en een brandbestrijdingsoefening te zien van hoe een drenkeling uit water wordt gehaald. De kustwachtwachters gaven de leerlingen uitleg over de verschillende taken van de Kustwacht, onder andere: de controle en dienstverlenende taken op zee.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen welgedacht C krijgen educatieve dagtocht