vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebruik

lees ook ...

EZ lanceert KMO-roadshow ter versterking van Surinaamse econ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) zet zich in voor de versterking van de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in Suriname door het bevordere...

De Majoors van Politie van het ressort Uitvlugt, R. Tevreden en R. Nibte, beiden buurtmanagers, kregen in de ochtend van maandag 23 januari een melding dat er een concentratie van leerlingen van de omliggende scholen (Natin, Havo en STS 2) zich ophielden, aan de Ramsoedhweg.

De buurtmanagers bijgestaan door leden van het surveillanceteam Duisburglaan troffen tijdens controle leerlingen aan die bezig waren met overtollig alcohol gebruik, hazardspelen en drugs gebruik. Bij het zien van de politie lukte het enkelen om via een vluchtroute de plaats te verlaten. De wetsdienaren troffen ook enkele bromfietsen aan waarvan er geen bescheiden getoond konden worden. Deze bromfietsen werden door een sleepbedrijf weggesleept naar de berging en zullen worden afgestaan aan de rechtmatige eigenaren, wanneer zij de bescheiden kunnen overleggen.

Er wordt een beroep op de schoolleiding gedaan om andere maatregelen te treffen wanneer scholieren vrije lesuren hebben, aangezien het gebleken is dat zij van de vrije lesuren gebruik maken en ertoe overgaan tot het plegen van strafbare handelingen.

Ook de ouders en of verzorgers worden gevraagd om tot hun kroost te blijven praten en hen te wijzen op de gevaren die er allemaal zijn of waarmee zij geconfronteerd kunnen worden. Aldus de buurtmanagers van hetb ressort uitvlugt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen vullen vrije lesuren in met alcohol en drugsgebruik