woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen OS Pomona herstellen verwaarloosde plantenkas met hulp van LVV

lees ook ...

Fonds voor journalistiek in Suriname biedt onderzoeksmogelij...

Vanaf 15 september heeft de senior journalist Roy Khemradj de Stichting Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname (SSJS) in het leven geroepen. Dit door openstelling van de website www. Fonds- ...

Op donderdag 15 juni 2023 organiseerde de Openbare School (OS) Pomona een speciale “beroependag” voor de leerlingen van het 4e leerjaar. Na boeiende demonstraties van de brandweer en politie, werd de kers op de taart gevormd door het herstellen van hun verwaarloosde plantenkas.

Onder begeleiding van medewerkers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV), werden verschillende gewassen geplant door enthousiaste leerlingen, die gekleed waren in militaire of artsenpakjes. De directeur van Landbouw, Soedeshchand Jairam, sprak de leerlingen toe en benadrukte dat het ministerie van LVV het ondernemerschap in de landbouw wil stimuleren. Hij legde uit dat hoewel landbouw hard werken is, het ook de mogelijkheid biedt om zelfstandig te zijn, een goed inkomen te verdienen en bij te dragen aan voedselzekerheid en gezonde voeding.

De leerlingen, die al bekend waren met planten, hielpen vol enthousiasme met het planten van tayerblad, peper, spinazie en koolplantjes in de grond van de verwaarloosde plantenkas. Dankzij hun inspanningen kreeg de plantenkas van O.S. Pomona na jaren weer nieuw leven. Medewerkers van LVV zullen wekelijks terugkeren naar de school om te helpen bij het onderhoud van de kas.

Het schoolhoofd, Joyce Ramdin, bedankte iedereen en de dag werd afgesloten met een plechtige overdracht van de geplante gewassen en bloemen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen OS Pomona herstellen verwaarloosde plantenkas met hulp van LVV