zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen OS Gijsbertusstraat bezoeken ministerie van LVV voor agrarische tocht

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

Leerlingen van het zesde leerjaar van de openbare school Gijsbertusstraat hebben een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een agrarische tocht. Onder deskundige leiding van afdelingshoofd Menish Soerdjbalisingh hebben de leerlingen een rondleiding gekregen in de hydrocultuurplantenkassen van het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV). Het thema van het bezoek was “Sorteren naar kenmerken binnen het plantenrijk” voor het vak natuuronderwijs.

De kinderen hebben geleerd hoe plantmateriaal wordt aangemaakt en geplant in het hydrosysteem. Hydrocultuur is een teeltmethode waarbij planten zonder aarde als groeimedium worden geteeld met de nadruk op het voldoen aan de voedingsbehoeften van de planten. De leerlingen waren enthousiast en vonden vooral de oase waarin het plantmateriaal werd geplaatst interessant.

Tijdens het bezoek werd ook aandacht besteed aan gezonde voeding en hoe planten daarbij een belangrijke rol spelen. Volgens LAOV-directeur Anand Ramkisoensing heeft verantwoord planten alles te maken met gezond eten en zal het stimuleren om gezonder vanuit de natuur te eten.

De leerlingen zullen voor het vak Natuuronderwijs een verslag over het bezoek moeten maken en hiervoor een cijfer krijgen. Naomi Bohr, de leerkracht die het bezoek heeft georganiseerd, was zeer tevreden over de wijze waarop de LVV-deskundige zijn kennis heeft overgedragen aan de kinderen. Ze hoopt dat ook andere kinderen in de toekomst de gelegenheid krijgen om het ministerie van LVV te bezoeken en meer te leren over planten en gezonde voeding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen OS Gijsbertusstraat bezoeken ministerie van LVV voor agrarische tocht