zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen in Suriname gaan van huis uit leren

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk vindt ontwikkelingstempo Suriname tr...

"Het tempo waarmee zaken in Suriname worden aangepakt is laag. Het land moet veel sneller tot ontwikkeling komen," vindt ABOP-voorzitter tevens vicepresident (vp), Ronnie Brunswijk. Hij sprak zaterdag...

Als gevolg van de COVID-19-pandemie wordt vanuit het ministerie van Volksgezondheid geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Hierdoor is het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) genoodzaakt om onderwijs aan te bieden, waar leerlingen vanuit hun huis gaan leren. Dit wordt bedoeld met de begrippen: ‘thuisonderwijs’ en ‘afstandsonderwijs of onderwijs op afstand’.

“We kunnen niet meteen opereren op het niveau van de ontwikkelde landen. We werken wel met de beschikbare middelen en proberen steeds te vernieuwen,” zegt minister Marie Levens. De minister meent dat het afstandsonderwijs meer dan online lessen bevat. Tijdens de gisteren gehouden persconferentie benadrukte zij dat het afstandsonderwijs meer omvat dan het volgen van lessen via Zoom.

Het verstrekken van lespakketten aan de leerlingen en de opstart van onderwijsprogramma’s op de radio en televisie zijn daar ook deel van. Bovendien valt dit ook onder het vernieuwingsproces, waar klassikaal lesgeven niet meer de norm zal zijn.

De kinderen moeten nu dus zelfstandig thuis werken, met de leermiddelen die zij via de school hebben gekregen met instructies en opdrachten van de leerkracht. In sommige gevallen maakt de leerkracht gebruik van WhatsApp of als de mogelijkheid er is, via online lessen.

Het is wel nooit een vereiste geweest vanuit het ministerie dat het beschikken over internet een voorwaarde moet zijn. Het ministerie werkt aan een leerprogramma om het doorstromen van kinderen mogelijk te maken. Hier is een ondersteuningsprogramma aan gekoppeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen in Suriname gaan van huis uit leren