zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen Imeao Nickerie leren emotieregulatie tijdens bijzondere sessie

lees ook ...

Stakeholders overleg HEARTS

 Suriname ging in het jaar 2021 accoord met het HEARTS-initiatief van de Pan Amerikaanse Health Organization (PAHO)/ World Health Organization (WHO). Dit programma werkt aan het terugdringen van hart ...

Op het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao) in het district Nickerie heeft vrijdag een inspirerende motivatiesessie plaatsgevonden onder de noemer “Hoe wij ons voelen”. De sessie, gericht op het bewust maken van de jeugd over mentale gezondheid en veerkracht, werd geleid door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry, samen met de vertegenwoordiger van Unicef Nicolas Pron, districtscommissaris Senrita Gobardhan, Imeao-directeur dhr. Binda en andere genodigden.

Het doel van de sessie was om de jeugd te leren hoe ze veerkracht kunnen toepassen en zich bewust kunnen worden van hun mentale gezondheid. Veerkracht, zo werd benadrukt, betekent dat negatieve woorden van anderen jou als mens niet mogen beïnvloeden. “Hoe wij ons voelen” is een project van de first lady van Suriname in samenwerking met het Commissariaat Nickerie, Unicef en het ministerie van Volksgezondheid.

Imeao-directeur Binda uitte zijn blijdschap over het bezoek van de first lady en noemde haar aanwezigheid een motivatie voor allen aanwezig. De burgermoeder prees het initiatief van de first lady en benadrukte het belang van een positieve omgeving voor de mentale gezondheid van jongeren.

Unicef-vertegenwoordiger Pron benadrukte de inzet van Unicef voor mentale gezondheid en moedigde jongeren aan om over hun gevoelens te praten en elkaar te steunen. De first lady onderstreepte het belang van het identificeren en reguleren van emoties om controle te hebben over het eigen lichaam. Ze moedigde een positieve mindset aan en benadrukte dat emoties normaal zijn en dat het belangrijk is om ermee om te gaan.

Tijdens de sessie schonk de first lady het Imeao 5 tablets en een Surinaamse vlag als donatie, waarna de studenten gezamenlijk enkele oefeningen mochten doen ter bevordering van hun mentale welzijn.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen Imeao Nickerie leren emotieregulatie tijdens bijzondere sessie