dinsdag 21 maart 2023
30 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Leerlingen 8ste leerjaar krijgen automatisch getuigschrift

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

De laatste schooldag van dit schooljaar is  6 september.  Voortaan zullen leerlingen van leerjaar 1 tot en met 8 gewoon doorstromen naar het volgende leerjaar. Leerlingen krijgen wel hun voortgangsrapport. Hierin worden de beschikbare cijfers meegenomen. Leerlingen van leerjaar 8 (zesde klas) krijgen dan ook een getuigschrift. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dit schriftelijk meegedeeld aan de schoolleiders.

Het ministerie meent dat kinderen beter gestimuleerd worden in hun eigen ontwikkeling bij het doorstromen. Ze kunnen ook verder werken aan het ontdekken van hun talenten. Leerkrachten die lesgeven aan kinderen die moeten leren lezen en schrijven, zijn bezorgd over de leerlingen die  niet meekunnen. Sommige leerlingen kunnen helemaal niet lezen en schrijven. In het volgende leerjaar zouden zij dan extra begeleid moeten worden. Het laatste is niet meegenomen in de  mededelingen.

Het ministerie wil in de toekomst samen met de leerkrachten werken aan de toepassing van vernieuwde onderwijsmethoden die nodig zijn voor het  onderwijs. Training van leerkrachten en schoolleiders over de vernieuwde wijze van leren, onderwijzen en toetsen is onderdeel hiervan. “Er wordt ook gewerkt aan extra ondersteuning bij het begeleiden en monitoren van de schoolprestaties van leerlingen. Wij zijn er zeker van dat we zo samen werken aan betere prestaties van elk kind”, zegt het ministerie in de brief.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerlingen 8ste leerjaar krijgen automatisch getuigschrift