dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Leerkrachten worstelen met onderwijsvernieuwingen

lees ook ...

Enforcement of Order Operation Raids are conducted in a numb...

Unattended drugs were discovered in the Dr. Eugène Albert Gesselstraat and seized. Hosselers were also taken off the property. A suspect was detained for breaking the drug laws during raids that were ...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) zei kort geleden, tijdens een persconferentie dat de focus nu ligt op de onderwijsvernieuwingen. “Bij de onderwijsvernieuwing denkt men aan ingewikkelde zaken, terwijl dat niet zo is. Waar wij naartoe willen is dat elk kind telt en recht heeft op onze steun om te kunnen groeien. De onderwijsgevenden die we nu hebben geloven dat elk kind op dezelfde manier leert,” legt de bewindsvrouw uit.

Levens benadrukte  dat leerkrachten moeten  beseffen dat niet elk kind op dezelfde manier leert en dus niet elk kind dezelfde opdracht kan krijgen.  De trainingen in deze vernieuwingen zijn nog steeds gaande. Leerkrachten blijken moeilijk af te kunnen stappen van de praktijkervaring, die zij hebben opgedaan tijdens hun studieperiode.

De opdracht, die de leerkrachten nu meekregen, is het focussen op de talenten van kinderen. Er moet worden nagegaan wat de competenties zijn van het kind. Het accent moet volgens Levens liggen op wat de leerlingen kunnen, en niet omgekeerd.

Kinderen mogen niet langer gestraft worden, om wat zij niet kunnen. Er wordt gestreefd naar vooruitgang van de kinderen. Het onderwijs moet nu ontwikkelingsgericht zijn. Kleinere klassen van vijftien worden nu ingericht om alle leerlingen voldoende aandacht te kunnen geven.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten worstelen met onderwijsvernieuwingen