dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten wiilen vertrekken naar het buitenland

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

Meredith Hoogdorp, trekker van de actiegroep  Wi Sa Strey, verzekerde de Ware Tijd, dat 1900 onderwijzers hun stukken in orde hebben gemaakt om te vertrekken naar Nederland en de Antillen. Wi Sa Strey voert al twee weken acties, omdat zij niet meer rondkomen met het bedrag van gemiddeld SRD.7000,- per maand. De groep vindt de koopkrachtversterking van SRD.2.500,-  voor zes maanden niet toereikend.

Een bron heeft de krant geïnformeerd, dat er op het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een aantal verzoeken ligt van leerkrachten die met verlof buiten bezwaar willen. Sommigen hebben hun ontslag ingediend, en bekijken andere mogelijkheden om te overleven.

Volgens Hoogdorp gaat het om leerkrachten van verschillende niveaus. De vertrekkende leerkrachten hebben haar benaderd. Zij was verrast dat het aantal zo groot was. Surinaamse onderwijzers schijnen ook gewild te zijn op een nieuw pedagogisch instituut op de Antillen. Hoogdorp zelf kiest niet voor vertrek. “Ik ben Surinamer in hart en nieren en ga graag op vakantie maar heb er niet aan gedacht om in het buitenland te wonen.”

Bron foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten wiilen vertrekken naar het buitenland