woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Leerkrachten wachten al maanden op uitbetaling overuren

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Leraren verbonden aan de middelbare scholen, het Natuurtechnisch Instituut en het IOL hebben al maanden geen overuren uitbetaald gekregen. De onderwijsgevenden zijn diep teleurgesteld. Onlangs heeft VHP-parlementariër Reshma Mangre de dringende oproep gedaan aan de regering om hier werk van te maken.

Volgens haar informatie wachten de leerkrachten al vier tot vijf maanden op het geld. Wat hun stoort is dat er teveel belasting wordt afgetrokken als het geld in een keer wordt uitbetaald. Gelet op de financieel-economische situatie waarin het land verkeert hebben zij het geld erg hard nodig, merkte de parlementariër op. Zij is ook voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Associatie van Leerkrachten in Suriname (ALS).

Mangre kreeg ondersteuning van NDP-assembleelid Melvin Bouva. Hij beschikt ook over informatie dat leerkrachten die in oktober 2021 in dienst zijn getreden van de overheid ook nog geen salaris hebben ontvangen. Zij wachten ook bijkans vijf maanden op hun geld.

Het gaat niet alleen om fulltime, maar ook om parttime leerkrachten die nog geen geld hebben gekregen. “Het is niet prettig om van huis te gaan zonder zekerheid op betaling,” aldus Bouva.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten wachten al maanden op uitbetaling overuren