maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
4
(1)

Leerkrachten van basisscholen getraind in verkeersveiligheid

lees ook ...

Corruptieonderzoek naar betaling van US$ 7,5 miljoen aan Pan...

De procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit verzoek volg...

Het milieuproject van de Rotaryclub Paramaribo is uitgegroeid tot verkeersveiligheid. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI) werd de trainingssessie Verkeerseducatie gehouden in het Lalarook-gebouw voor 85 leerkrachten.

Het ‘Opo Yu Ay’-verkeersboekje van de Rotaryclub Paramaribo werd als leerstofmateriaal gebruikt tijdens de training van de leerkrachten. Actiepunten en andere noodzakelijke zaken van het verkeer zijn aan bod gekomen. Groepsopdrachten werden ook uitgevoerd. De training is verzorgd door Purcy Landveld, onderdirecteur Data en Educatie van het VVI. Men hoopt vanaf het nieuwe schooljaar verkeerseducatie in het curriculum van de basisscholen op te nemen.

Haidy Lindveld vertegenwoordigde de onderwijsdirecteur, en sprak “de hoop uit dat dit project landelijk zal worden uitgerold”. Mirdita Elstak, president van de Rotaryclub Paramaribo wees de leerkrachten op het feit dat levens worden gered via awareness op dit gebied. Joanne Adraai, VVI-directeur benadrukte het belang van vroege verkeers-educatie. De leerkrachten werden op het hart gedrukt om het geleerde over te dragen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten van basisscholen getraind in verkeersveiligheid