maandag 25 september 2023
26.1 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
1
(1)

Leerkrachten Syndicaat voor Onderwijsgevenden niet op ALV

lees ook ...

Wegomlegging ivm rehabilitatie Gemenelandsweg

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met de rehabilitatie van de Gemenelandsweg, er op zondag 24 september 2023 tussen 08.00 uur v.m. en 12.00 uur n.m., graafwerkzaamheden z...

De opkomst bij de algemene ledenvergadering(alv) van het Syndicaat voor Onderwijsgevenden in Suriname, dinsdag jongstleden in het ABO-gebouw was heel slecht. Op de agenda stond het samenstellen van een programma om actie te voeren ter verbetering van het lot van leerkrachten. Het bestuur is teleurgesteld, en de vergadering is niet doorgegaan. Volgend week zal het bestuur nogmaals een  poging wagen om te komen tot een alv.

Er waren iets meer dan dertig aanwezigen. “We zijn teleurgesteld, maar zullen niet opgeven,” volgens bestuurslid Myredith Hoogdorp. “De veiligheidsbonden hebben vandaag de hoek (van de Zonnebloemstraat en de Verlengde Gemenelandsweg) afgesloten om actie te voeren, hoeveel te meer zouden wij als onderwijzers kunnen bereiken? Waarvoor zijn jullie bang of hebben de leerkrachten het zo goed?”

Bestuurslid Van Dillenburg maakte duidelijk dat men bewust de vakantie heeft uitgekozen om de leerkrachten te mobiliseren, zodat men kon vervolgen in oktober als het gewenste resultaat is uitgebleven. Dillenburg wijst erop dat er minder kans op succes is wanneer een bond alleen strijd, omdat de regering dan een manier vindt om zaken te remmen.

Hij sprak geruchten dat de leerkrachten geen geloof meer hebben in het syndicaat tegen, en herinnert aan de acties van de jaren tachtig, die het onderwijsproces lam hadden gelegd.

Het bestuur is na de mislukte alv getogen naar het CLO-terrein aan de Verlengde Gemenelandsweg om toch een nieuwe strategie te bedenken. Volgend week zal men weer proberen om de alv te houden.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten Syndicaat voor Onderwijsgevenden niet op ALV