donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten Sipaliwini moesten naar de stad worden gehaald

lees ook ...

2026 in zicht: Suriname en Guyana dichter bij realisatie gez...

President Chandrikapersad Santokhi van Suriname heeft een werkbezoek gebracht aan Guyana voor gesprekken met president Irfaan Ali over de geplande brug over de Corantijnrivier. Dit overleg vond plaats...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) was genoodzaakt de leerkrachten van Sipaliwini naar Paramaribo te halen. Als gevolg van de aanhoudende regens is er een onhygiënische toestand ontstaan. De veiligheid van deze onderwijsgevenden was niet gegarandeerd, en er dreigde voedseltekort. Ook schoon drinkwater was niet gegarandeerd.

Tijdens hun verplicht verblijf in de stad moeten deze leerkrachten trainingen volgen om hun verdere professionalisering vergroten.

Het ministerie zal proberen afstandsonderwijs ter beschikking te stellen voor de leerlingen om te voorkomen dat er een leerstofachterstand ontstaat. “De departementsleiding zal er alles aan doen om in contact te blijven met de kinderen, zodat zij niet achterraken en blijven leren”, zegt OWC.

Op woensdag kreeg het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS)   informatie van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), dat het Paamaka, Matawai en Tapanahonygebied zijn ondergelopen. Op meerdere plaatsen in het binnenland is er nu sprake van ernstige wateroverlast.

ROS maakt nu een inventarisatie van de behoefte aan hulppakketten voor die gebieden. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door NCCR. Evacuatie van dorpsgemeenschappen kan nodig blijken. Minister Gracia Emanuël is samen met  de districtscommissarissen bezig de ontwikkeling te monitoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten Sipaliwini moesten naar de stad worden gehaald