woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten school Djoemoe naar de stad

lees ook ...

Parlement neemt wijziging wet fiscaal identificatienummer aa...

Op dinsdag 11 juli 2024 heeft De Nationale Assemblée unaniem de ontwerpwet aangenomen die de Wet van 13 januari 2020, houdende regels ter toekenning van fiscaal identificatienummers (Wet Fis...

Het schoolcomplex van Djoemoe wordt nog steeds geteisterd door een geestgestoorde. Kortgeleden was het weer raak. Nu is hij wel eindelijk aangehouden door de politie, maar de leerkrachten zijn nu in de stad en voelen zich nog steeds niet veilig op die school.

Politiepost Djoemoe bleek enkele maanden onbemand. De ordeverstoorder is na aanhouding afgevoerd naar Atjoni. Lindon Ritfeld van de Stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente in Suriname (SOEBGS) en de leerkrachten waren van plan vandaag de directeur van Stichting onderwijs der EBGS te bezoeken. “Zij willen over hun veiligheid in het gebied met de directeur overleggen”, aldus Ritfeld.

Dit is een oud-bekende van de politie. Mensen uit het gebied zeggen dat hij altijd kort opgesloten blijft. “De leerkrachten zijn daarom bang dat hij wraak zal nemen wanneer hij straks op vrije voeten komt, omdat ook wordt gezegd dat zij de politie hebben ingeschakeld om de man aan te houden.”

“De kinderen zijn al achter, dan gebeurt dit weer ”, zegt Ritfeld, die het jammer vindt dat het onderwijsproces opnieuw wordt belemmerd.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten school Djoemoe naar de stad