maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Leerkrachten motiveren leerlingen

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Leerkrachten van VOJ Hockeystraat in Ramgoelam kleden zich als hun leerlingen. Het doorstroomsysteem bracht ook op deze school de nodige frustratie. Al ruim drie jaar doen ze dit om hen te motiveren volgens gymleraar Byorn Shakison van Muloschool Hockeystraat. Hij is de initiatiefnemer van deze creatieve dagen. De ‘No Backpack & Crocs Day’ en ‘Example Teacher’s Day’ zijn in dit kader gehouden dit schooljaar.

Zowel leerkrachten en leerlingen raakten gedemotiveerd door het doorstroomsysteem. Leerlingen kwamen vaak met te weinig kennis in de klas van leerkrachten terecht. Dit veroorzaakte veel wederzijdse stress bij zowel de leerkrachten als de leerlingen. De huidige onderwijsminister Henry Ori heeft het doorstroomsysteem on hold gezet.

Volgens Shakison zijn leerkrachten blij dat ze langzaam weer teruggaan naar het oude vertrouwde systeem. Nu kunnen zij weer met plezier naar het werk. De leerkrachten van Mulo Hockeystraat hebben een activiteitenplan voor schooljaar 2023-2024 opgesteld om zowel leerkrachten als leerlingen te stimuleren.  Op 5 en 6 december jongstleden werden de ‘No Backpack & Crocs Day’ en ‘Example Teacher’s Day’gehouden.

Ondanks schoolregels kwamen leerlingen in de eerste week van oktober met slippers en crocs naar school. Uiteindelijk kwam in overeenstemming met de feestcommissie een dag waarop de leerlingen op crocs naar school mochten, om zo uiting te geven aan hun creativiteit. Ook het dragen van schooluniform kreeg een dag in samenwerking met de feestcommissie. Leerkrachten lieten zien hoe het schooluniform gedragen moet worden en verschenen in uniform.

Ondanks verschillende achtergronden, benadrukt het uniform eenheid. Respect voor elkaar en prettig werken gaat ook hiermee gepaard. Het gros van de leerkrachten heeft hieraan meegedaan. “We hopen dat dit voorbeeld onze boodschap aan de leerlingen overbrengt om het beter te doen,” aldus Shakison.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten motiveren leerlingen