zaterdag 21 mei 2022
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

“Leerkrachten kunnen hun hoofd niet meer boven water houden”

lees ook ...

Volledige Maansverduistering in Suriname

Op 15 en 16 mei 2022 zal er een maansverduistering zijn, die ook in Zuid Amerika gezien kan worden. De 'Lunar eclipse' zal vijf uren en 19 minuten duren. De maansverduistering zal ook te zien zijn in ...

De Katholieke Onderwijzersbond (KOB) wil dat de regering de onlangs verhoogde brandstofprijzen terugdraait. Dit is het standpunt van de bond tijdens een algemene ledenvergadering. “Deze verhoging is onacceptabel voor leerkrachten die lid zijn van de KOB,” zegt bondsvoorzitter Bernice Barron. Met de aangepaste pompprijzen zal de huidige sociaaleconomische situatie van onderwijsgevenden nog moeilijker worden, benadrukt de bondsvoorzitter.

Er is een brief gericht aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens. In de brief wordt, via de minister, aan de regering niet gevraagd of verzocht, maar geëist dat de verhoging van de benzineprijzen onmiddellijk wordt teruggedraaid.

De KOB rekent erop dat er gehoor wordt gegeven aan hun eis. Als er in het weekend geen verandering optreedt, moet de overheid voor de consequenties instaan. Uit strategische overwegingen wil Barron niet prijsgeven wat er maandag zal gebeuren. De leerkrachten zijn opgeroepen om hun app te volgen.

“Leerkrachten zijn aan het verdrinken, leerkrachten kunnen het hoofd niet meer boven water houden,” zegt ze. Scholen van de KOB waren langere tijd gesloten. “Onze schoenen zijn gaan uitdrogen. Als je niet tussen SRD 500 en SRD 700 hebt, zal je geen nieuwe schoen kunnen kopen,” zegt de KOB-voorzitter.

Terwijl de KOB lopende afspraken heeft met president Chan Santokhi over verlichtende maatregelen worden zij verrast met de andere verhogingen die het moeilijker maken om rond te komen. KOB gaat niet blijven kijken, maar haar stem laten horen, zegt een zelfverzekerde Barron.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Leerkrachten kunnen hun hoofd niet meer boven water houden"