woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
5
(1)

“Leerkrachten kunnen hun hoofd niet meer boven water houden”

lees ook ...

A minimum hourly rate establishes the base of your salary

The minimum hourly wage should not be viewed by Surinamese people as a paycheck that can be used for anything, according to Minister Steven Mac Andrew of Labour, Employment, and Youth Affairs. The Sur...

De Katholieke Onderwijzersbond (KOB) wil dat de regering de onlangs verhoogde brandstofprijzen terugdraait. Dit is het standpunt van de bond tijdens een algemene ledenvergadering. “Deze verhoging is onacceptabel voor leerkrachten die lid zijn van de KOB,” zegt bondsvoorzitter Bernice Barron. Met de aangepaste pompprijzen zal de huidige sociaaleconomische situatie van onderwijsgevenden nog moeilijker worden, benadrukt de bondsvoorzitter.

Er is een brief gericht aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens. In de brief wordt, via de minister, aan de regering niet gevraagd of verzocht, maar geëist dat de verhoging van de benzineprijzen onmiddellijk wordt teruggedraaid.

De KOB rekent erop dat er gehoor wordt gegeven aan hun eis. Als er in het weekend geen verandering optreedt, moet de overheid voor de consequenties instaan. Uit strategische overwegingen wil Barron niet prijsgeven wat er maandag zal gebeuren. De leerkrachten zijn opgeroepen om hun app te volgen.

“Leerkrachten zijn aan het verdrinken, leerkrachten kunnen het hoofd niet meer boven water houden,” zegt ze. Scholen van de KOB waren langere tijd gesloten. “Onze schoenen zijn gaan uitdrogen. Als je niet tussen SRD 500 en SRD 700 hebt, zal je geen nieuwe schoen kunnen kopen,” zegt de KOB-voorzitter.

Terwijl de KOB lopende afspraken heeft met president Chan Santokhi over verlichtende maatregelen worden zij verrast met de andere verhogingen die het moeilijker maken om rond te komen. KOB gaat niet blijven kijken, maar haar stem laten horen, zegt een zelfverzekerde Barron.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Leerkrachten kunnen hun hoofd niet meer boven water houden"