dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
5
(1)

Leerkrachten in Suriname blijven uit protest thuis

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

Leerkrachten die zijn aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) zijn opgeroepen om donderdag en vrijdag thuis te blijven. Het thuis blijven is een vorm van protest, zegt Fols-president Marcellino Nerkust. De vakorganisatie heeft minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) intussen ook ingelicht over deze stap.

De lidbonden van de Fols die zullen meedoen aan de actie zijn de Katholieke Onderwijzersbond, Christelijke Onderwijzersbond Broederschap, Islamitische Onderwijzersbond, Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs en de Surinaamse Openbare Onderwijzersbond. De reden voor het protest is de forse verhoging van de brandstofprijzen.

Volgens Nerkust kunnen de onderwijsgevenden deze zware last niet dragen. Zij komen door de inflatie bovendien niet meer uit met hun loon. Met deze actie wil de vakorganisatie onder andere bereiken dat de aangekondigde verhoging van de gascilinders ook wordt aangehouden evenals de hoge prijzen voor energie en de enorme kosten voor internet bij Telesur. De Fols vindt dat de regering maatregelen moet treffen om inderdaad de koers te beteugelen.

Verder zegt de Fols-president dat tijdens gesprekken tussen de regering en de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) over de koopkrachtversterking is benadrukt dat die ook moeten worden opgepakt. Dat was overeengekomen volgens het Tripartiet Akkoord van 24 november 2021.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten in Suriname blijven uit protest thuis