dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan vervoer

lees ook ...

Corruptieonderzoek naar betaling van US$ 7,5 miljoen aan Pan...

De procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft een voorlopig onderzoek aangevraagd naar een mogelijke corruptiezaak tegen president Chandrikapersad Santokhi en twee van zijn ministers. Dit verzoek volg...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt woordvoerder Antonius Pokie van de ondernemers van Vakantie Vervoer.

Pokie zegt dat de vervoerders sinds april 2023 niet zijn uitbetaald en nu is het genoeg geweest. De vervoerders kunnen het ministerie niet meer voorschieten, omdat zij niet meer over geld beschikken. Al voor de paasvakantie was er door de voorzitter aan de bel getrokken en hij werd door het ministerie medegedeeld dat de zaken in de vakantie in orde gemaakt zullen worden.

“Tot nu toe hebben de vervoerders geen geld ontvangen en ook niets gehoord.” Hij zegt verder dat gebieden als Boven Suriname, Boven Marowijne, Tapanahony, Boven Tapanahony en het Zuiden zullen lange tijd verstoken zijn van onderwijs. Hij deelt verder mee dat transport middels vliegtuig verwaarloosd kan worden, omdat de overheid ook een betalingsachterstand heeft bij de vliegmaatschappijen, die niet meer willen vervoeren zonder geld.

De leerkrachten van plekken als Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Boven Suriname, Boven Saramacca, Poesoegroenoe, Nieuw Jakobkondre werden eerder met vliegtuigen vervoerd, maar vanwege een betalingsachterstand worden deze leerkrachten nu middels boten vervoerd, wat heel gevaarlijk en heel duur is. De voorzitter deelt verder mee dat zolang de vervoerders niet uitbetaald zullen worden, de leerkrachten niet vervoerd zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan vervoer