zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4
(1)

Leerkrachten in het achterland verdienen een gouden speldje

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

 “Onze leerkrachten in het binnenland verdienen een gouden speldje omdat ze ondanks alles toch blijven lesgeven”, zei minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tijdens een persconferentie. De bewindsman wil veel aandacht schenken aan het binnenland, om te compenseren wat de overstromingen hebben beschadigd. Veiligheid van de leerkrachten is ook een aandachtsgebied van het ministerie.

Op 23 januari zijn alle leerkrachten van de Openbare School 2 in het dorp Guyaba terugroepen naar de stad, omdat het gebied onveilig was voor de leerkrachten. Op 2 februari opende de school weer haar deuren, doordat samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en de lokale bevolking verandering heeft gebracht in de situatie.

Het onderwijsproces  worstelt door het tekort aan leerkrachten in het binnenland. Hierdoor zijn leerkrachten van de onderbouw genoodzaakt om les te geven in de bovenbouw.

“Er is vooral op de lagere school een gebrek aan leerkrachten in Coronie”, zegt de bewindsvrouw, die vorige week in dit district was. Onderwijsgevenden moeten hier dagelijks reizen van en naar Nickerie, en daarom is er vaak geen volledige bezetting. Als oplossing zullen er containerwoningen worden gebouwd, zodat de leerkrachten in Coronie kunnen verblijven. “Er is altijd een braindrain geweest, maar er zijn dalen en pieken. Het ministerie gaat na hoe zij de tekorten kan opvangen”, is de belofte van Levens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten in het achterland verdienen een gouden speldje