donderdag 30 mei 2024
27 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
4.5
(2)

Leerkrachten Granman Akontoe Velantischool kloppen bij vp aan voor problemen

lees ook ...

De problemen van de Granman Akontoe Velantischool te Drietabbetje zullen worden aangepakt door de regering. Deze belofte deed vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk aan een groep leerkrachten die vóór vertrek naar hun standplaats een bezoek aan hem hebben gebracht. Zij hebben onder andere geklaagd over gebrek aan schoon drinkwater, bouwvallige leerkrachtwoningen, in slechte staat verkerende toiletgroepen, stroomonderbrekingen en ongedierte zoals slangen en termieten.

Alle dorpen in de regio zullen binnen één jaar zijn voorzien van 1×24 uur stroom via een zonnepanelenproject. De school met ruim 300 leerlingen zal dinsdag 4 oktober 2022 de deur openen voor het nieuwe schooljaar.

Schoolleider Rafaella Pryor heeft samen met drie andere leerkrachten op woensdag 28 september een brief met de geconstateerde problemen aangeboden aan de vp, in de hoop snel hulp te krijgen. De leerkrachten vragen om meteen over een brushcutter te mogen beschikken, zodat ze tenminste hun woonomgeving kunnen onderhouden.

De vp heeft deze kwestie meteen doorverwezen naar minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap & Cultuur (minOWC), die op dat moment aanwezig was op het Kabinet van de Vicepresident. Volgens de vp zijn er genoeg middelen vrijgemaakt voor de aanpak van scholen in het achterland.

Minister Levens heeft de delegatie beloofd alle punten mee te nemen. Ze kreeg ondersteuning van minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten Granman Akontoe Velantischool kloppen bij vp aan voor problemen