maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten en leerlingen uit Sipaliwini geëvacueerd

lees ook ...

Leidster van tehuis opgesloten voor mishandeling kinderen

In een Kindertehuis werden twee kinderen mishandeld. Een kind heeft er tweedegraads brandwonden aan overgehouden van een heet strijkijzer. Een ander was zwaar mishandeld. Beide kinderen hadden medisch...

Achttien leerkrachten en 36 kinderen werden op zondag 13 juni door het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC), van Stoelmanseiland, Goninimofo Kriki en Malobi uit het district Sipaliwini, overgebracht naar Paramaribo. Extreme wateroverlast creëerde een nijpende situatie, waarbij het water in bepaalde gebieden meer dan een meter hoog in de huizen en de scholen stond.

Op het vliegveld te Zorg en Hoop werden de leerkrachten verwelkomd door onderwijsminister Marie Levens, waar ze haar bewondering en dankbaarheid uitsprak over het feit dat de leerkrachten onder uitdagende omstandigheden bereid zijn te werken in het binnenland. Twee leerkrachten en een kind te Kwamalasemutu en Sipaliwini Savanne worden waarschijnlijk morgen per helikopter overgebracht naar Paramaribo.

Het MINOWC is drukdoende een oplossing te zoeken om alle leerkrachten veilig naar Paramaribo te brengen. Minister Levens heeft ook aangegeven dat ze de leerkrachten apart zal ontvangen om samen na te gaan hoe de achterstanden zullen worden ingelopen en hoe het schooljaar op een aanvaardbare manier kan worden afgesloten.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten en leerlingen uit Sipaliwini geëvacueerd