donderdag 18 april 2024
29 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(1)

Leerkrachten Donderskamp leggen knelpunten voor aan burgervader

lees ook ...

Marvin Kathusing al twee weken vermist in Den Haag

Aan het begin van deze maand deed de familie van de 43-jarige Marvin Kathusing een dringende oproep omdat hij vermist werd. Twee weken later, ondanks intensieve zoekinspanningen, is er nog steeds geen...

Leerkrachten en leerlingen van de Sint Gerardusschool van Konomerume (Donderskamp) hebben in een  petitie die is overhandigd aan districtscommissaris (dc) Erwin Linga van Boven-Coppename aandacht gevraagd voor verschillende knelpunten. De school kampt met vele problemen zoals vervuild drinkwater. Verder is er geen internetverbinding en laat de televisieontvangst te wensen over.

De Sint Gerardusschool vierde op 25 januari haar 100-jarig bestaan. In de petitie halen de leerlingen en onderwijzers aan dat ze bij de aanvang van het nieuwe schooljaar constateerden dat er vervuild water uit de kraan kwam. Thans is de waterdistributie gestopt vanwege de defecte waterinstallatie. “Aangezien we nu in een droge seizoen zitten, is de hitte niet tegen te houden, waardoor het drinken van water noodzakelijk is”, staat in het schrijven.

Verder pleiten de leerkrachten en leerlingen voor het heractiveren van de internetverbinding op school, vooral gezien de vernieuwingen in het onderwijs. De leerkrachten hadden hiervoor het vorig jaar een aanvraag ingediend bij Telesur. Er was toen ook voldaan aan de achterstallige betaling van het internet van de school. “Wij doen een beroep op u om ons een helpende hand te bieden en het probleem door te sturen naar de desbetreffende instantie,” luidt een citaat uit de petitie.

Verder wordt aangegeven dat mogelijk door hevige rukwinden en bliksem de apparaten voor televisieontvangst zijn beschadigd. De STVS is komen weg te vallen en de mensen kunnen slechts naar ATV kijken.

Dc Linga zegt dat hij knelpunten aangaande de televisieontvangst en internetverbinding van de school binnenkort zal bespreken met het telecommunicatiebedrijf Telesur. Dit bedrijf beheert ATV. Wat betreft het waterprobleem, pleegt de dc inspanningen voor een voorlopige aanpak van het waterzuiveringssysteem in afwachting van de renovatie van de waterinstallatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten Donderskamp leggen knelpunten voor aan burgervader