Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Leerkrachten BvL en ALS vandaag in actie

Geplaatst

op

door

Zoals aangekondigd zijn de Leerkrachten, aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), vandaag in staking. De leerkrachten zijn vanaf Theater Unique naar het presidentieel paleis gelopen om daar hun ongenoegen te uiten aan het kabinet van de president. De leerkrachten protesteren tegen het uitblijven van de herwaardering.

“Wij eisen herwaardering nu,” wordt er geroepen door de leerkrachten. Volgens de BvL en de ALS zal alle input voor de herwaardering van beide partijen moeten komen, ook de condities betreffende de uitvoering. In eerste instantie zou de herwaardering in oktober 2016 plaatsvinden, vervolgens werd het verschoven naar januari 2017. Nu wil de regering het wederom verschuiven naar maart omdat enkele administratieve zaken nog niet rond zijn.

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) vindt dat het geen probleem zou moeten zijn voor de leerkrachten om twee maanden langer te wachten en vraagt de leerkrachten om vertrouwen te hebben en het onderwijsproces niet te onderbreken. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zegt dat er geen enkele garantie is dat de herwaardering rondkomt in maart. De regering heeft volgens hem voldoende tijd gehad om zaken in orde te maken.

De leerkrachten wachten inmiddels op de president. Wanneer ze niet worden ontvangen zullen ze terugkeren naar Theater Unique.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Afscheid overleden kinderen door brand in Suriname

Geplaatst

op

door
Afscheid kinderen brand Suriname
Lees verder

Suriname

Politie beboet 38 buschauffeurs en trekt 25 vergunningen in

Geplaatst

op

door

Politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst hebben in samenwerking met ambtenaren van de afdeling Transport van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) verbaliserend opgetreden tegen buschauffeurs. Tijdens deze controle zijn 38 buschauffeurs beboet voor onder andere rijden op zodanige wijze, waardoor zij het verkeer nodeloos belemmerden en in gevaar brachten. Er zijn 25 lijnbusvergunningen ingetrokken, omdat de vergunninghouders zich niet hebben gehouden aan de voorwaarden.

Dertien buschauffeurs hebben gereden zonder een vergunning, terwijl één heeft gereden met een vervalste chauffeur kaart. De politie roept alle lijnbushouders op, om extra controle uit te oefenen op de buschauffeurs en erop toe te zien dat zij de nodige documenten bij zich hebben. Er zullen maatregelen worden getroffen tegen buschauffeurs die de wettelijke regels niet naleven.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X