vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten binnenland willen voorraad inkopen vóór vertrek

lees ook ...

Parmessar ontkent benadering PL Bronto Somohardjo voor samen...

Parlementslid Rabin Parmessar, en fractieleider van de NDP ontkent ooit over samenwerking te hebben gesproken met Bronto Somohardjo.  Zijn partij stelt altijd een commissie/delegatie samen naar zijn z...

Scholen in het binnenland zullen toch wat later beginnen, omdat de leerkrachten aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) hebben gevraagd om verschuiving van de vertrekdatum. Zij zouden in de periode 19 tot en met 26 juli naar hun standplaats moeten vertrekken. Als reden voor hun verzoek geven zij aan dat hun financiële situatie op dit moment niet toereikend is, waardoor zij hun voorraad levensmiddelen niet kunnen inkopen.

In het binnenland zijn goederen vier- tot vijfmaal duurder. Deze groep leerkrachten ontvangt als stimulans extra toelagen, zoals standplaatstoelage, ontberingstoelage en ontwikkelingspremie. Naast deze toelagen krijgen de leerkrachten met standplaats Sipaliwini ook nog 50% op hun bezoldiging.

Verder hebben zij aangegeven, dat het kunnen pinnen bij de ATM in het binnenland een luxe is. Verder wordt aangegeven, dat schoolleiders in de periode 19 tot en met 22 juli in Paramaribo een fysieke training moeten volgen in verband met de afgifte van tablets. Door de hoge kosten voor internet, is het voor de groep niet mogelijk om de trainingen online te volgen.

De leerkrachten benadrukken dat zij het belang van de herstart van het onderwijsproces onderkennen en ook bereid zijn om les te geven. Echter moeten zij op financieel gebied ook goed hierop voorbereid zijn.

Het verzoek van de leerkrachten is door de leiding van het ministerie gehonoreerd en ook schriftelijk aan hun meegedeeld door waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs (AVO), Yuro Dipotaroeno. De AVO-directeur heeft de onderwijsgevenden meegedeeld dat de afdeling Vervoer een nieuwe vertrekperiode zal vaststellen, nadat het salaris is gestort.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten binnenland willen voorraad inkopen vóór vertrek