woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten binnenland vragen effectief ingrijpen assembleevoorzitter

lees ook ...

Politie arresteert tweede ontvluchtte arrestant Firozkhan

De politie van het bureau Albina hebben de tweede ontvluchte arrestant Firozkhan Sherberg kunnen arresteren en aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie van Groningen. De arrestant zag op 14 mei k...

Leerkrachten werkzaam in het binnenland vinden dat de overheid geen garantie aan hen biedt om te wonen en te werken in de verre districten. Het probleem is namelijk dat deze groep geen geld heeft om bevoorrading te kopen voor de komende drie maanden. Dit hebben de leerkrachten aangesloten bij de Algemene Bond Overheidspersoneel (A.B.O.) vervat in een petitie en overhandigd aan Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA).

“De doelgroep is met het inkomensniveau van zes maanden geleden, thans niet meer in staat om het persoonlijke minimumpakket te betalen voor hun gezin. De verwachting was gerechtvaardigd dat MinOWC hierin zou inkomen, toen zij door de clusterministers en de president hiertoe werden verwezen”, luidt een passage uit de petitie. Een oli karta en SRD 5000 is volgens de leerkrachten aan het toegezegd door de werkgever.

Aan de parlementsvoorzitter is het verzoek gedaan om effectief in te grijpen en het daarheen te leiden dat de condities zoals huisvesting, veiligheid en een lichtmotor aanwezig zijn om naar het binnenland te vertrekken.

De parlementsvoorzitter zegt van de president te hebben vernomen dat er voor een deel van de leerkrachten al een oplossing is bedacht. Hij stelt voor dat de bond hem een lijst stuurt van leerkrachten die niet zijn vertrokken naar het binnenland.  Bee zal zich dit weekend inzetten om in conclaaf te treden met de president voor een oplossing, zodat de leerkrachten maandag voor de klas kunnen staan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten binnenland vragen effectief ingrijpen assembleevoorzitter