zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

lees ook ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun posten moeten in het binnenland worden dus niet vervoerd. Scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in het binnenland blijven daarom gesloten.

 Vijfduizend leerkrachten zijn “gestrand” in Paramaribo. Het plan om hen het afgelopen weekend te vervoeren is niet doorgegaan.

“Wij hadden reeds vóór de paasvakantie gewaarschuwd, dat wij geen garantie geven dat de scholen in het binnenland samen open zullen gaan met die van het kustgebied”, zegt Anthonius Pokie, voorzitter van de Transportorganisatie Vakantievervoerders. Hij is ook voorzitter bij de Organisatie van Bus- en Boothouders Suriname (OBS). Men heeft medewerking verleend om de leerkrachten naar de stad te vervoeren vóór de paasvakantie.

Volgens Linden Ritfeld van de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname heeft hij heel veel overtuigingskracht moeten gebruiken om de leerkrachten in de stad te krijgen voor de Paasdagen. Nu weet hij niet wanneer zij terug zullen zijn op hun posten.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post