zondag 5 februari 2023
25.7 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten binnenland gaven gehoor aan Fols

lees ook ...

Mini infobeurs kinderrechten districten

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is ervan overtuigd dat kinderen hun rechten moeten kennen. Men heeft daarom bewust gekozen voor zes mini-infobeurzen landelij...

Leandro Samson de voorzitter van het Platform Leerkrachten Binnenland meldt dat de leerkrachten in het binnenland solidair zijn met hun collega’s in de stad. De situatie ontmoedigd ook hen. Daarom heeft men de ééndaagse actie van de  Federatie van Organisaties van Leerkrachten en  ondersteund. Ook bij hun waren de scholen die dag gesloten gebleven.

“Een pak brood in het binnenland kost SRD 60,- een pak suiker is SRD 80,- en een fles olie is al SRD 200,-” gaf hij de prijzen aan van het binnenland. De prijzen liggen hoger voor zij die verder verblijven.

“Als je niemand in de stad hebt die spullen voor je kan sturen, heb je niks te eten voor de rest van de maand”, zegt Simson verder. Daarom werden de leerkrachten van Fols en de  Katholieke Onderwijzers Bond opgeroepen om die dag niet te werken, vanwege de oncontroleerbare situatie rondom de koers. “De mensen zijn ook leden van de FOLS en KOB en de oproep geldt ook voor hun”, stelt de voorzitter van het platform.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten binnenland gaven gehoor aan Fols