zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Leerkrachten beroepsonderwijs ontvangen certificaten

lees ook ...

Surinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies...

Suriname rouwt om het verlies van Paul Woei, een veelzijdige kunstenaar die bekend stond als schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver. Woei, een wereldburger, is zondag overleden, waarmee het l...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft in samenwerking met Enhancement Technical and Vocational Education and Training (ETVET) en de Technical and Vocational Education and Training (TVET) Council Barbados, onlangs aan 63 leerkrachten van het beroepsonderwijs certificaten uitgereikt. Dit met het oog op de ontwikkelingen binnen het beroepsonderwijs.

De leerkrachten ontvingen certificaten voor het succesvol afsluiten van de trainingen over onder andere kwaliteitsborging van het onderwijs (Assessor training), curriculum- en lesplan ontwikkeling (DACUM-workshop facilitator & Lesson Plan developer) volgens het CBET-model wat staat voor competentiegericht onderwijs en training.

De directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs (AVO) van het MinOWC, Sherida Zalman-Bergraaf, is bijzonder blij met de behaalde mijlpaal en is van mening dat de training goed aansluit op het beroep van de cursisten. De directeur deed op deze leerkrachten een beroep om gemotiveerd te zijn en ook de leerlingen te motiveren in de schoolbanken te blijven. “Zorg ervoor dat zij niet uitvallen anders is deze training voor niets geweest,” gaf ze aan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeerkrachten beroepsonderwijs ontvangen certificaten