dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Leegstaande woning in Santoboma volledig verwoest door grasbrand

lees ook ...

Herdenkingsceremonie voor gesneuvelde militairen van Binnenl...

Voor de achtste keer werd op zondag een herdenkingsceremonie gehouden ter nagedachtenis aan de 72 gesneuvelde militairen van het binnenlands conflict dat woedde van 1986 tot 1992. Tijdens de ceremonie...

Op zondag 10 september 2023 werd een verlaten huis op de kruising van de Welgedacht A- en de Bomaweg door een nabijgelegen grasbrand in lichterlaaie gezet, wat resulteerde in de totale vernietiging ervan. Rond 14.55 uur ’s middags ontving het politiebureau Santoboma dezelfde dag een melding van de brand via het Command Center. Toen de agenten ter plaatse kwamen, stond de woning al in vuur en vlam.

Politieonderzoek heeft aangetoond dat de eigenaar van het huis, dat al meer dan 25 jaar niet bewoond was, onbekend is. Een buurtonderzoek om de eigenaar te achterhalen heeft geen resultaat opgeleverd. De woning was overwoekerd met onkruid en werd aangestoken door een spontane grasbrand die op de berm begon en zich geleidelijk naar het pand verspreidde.

Camerabeelden die door het Command Center zijn bekeken, tonen aan dat een pick-up tegen een elektrische bedrading langs de weg botste, waardoor deze op de berm terechtkwam. De grasbrand was echter al begonnen vóór dit incident. De ter plaatse gekomen brandweer voerde de bluswerkzaamheden uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeegstaande woning in Santoboma volledig verwoest door grasbrand