dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Leegstaande woning in Santoboma volledig verwoest door grasbrand

lees ook ...

Wegomlegging ivm rehabilitatie Gemenelandsweg

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met de rehabilitatie van de Gemenelandsweg, er op zondag 24 september 2023 tussen 08.00 uur v.m. en 12.00 uur n.m., graafwerkzaamheden z...

Op zondag 10 september 2023 werd een verlaten huis op de kruising van de Welgedacht A- en de Bomaweg door een nabijgelegen grasbrand in lichterlaaie gezet, wat resulteerde in de totale vernietiging ervan. Rond 14.55 uur ‘s middags ontving het politiebureau Santoboma dezelfde dag een melding van de brand via het Command Center. Toen de agenten ter plaatse kwamen, stond de woning al in vuur en vlam.

Politieonderzoek heeft aangetoond dat de eigenaar van het huis, dat al meer dan 25 jaar niet bewoond was, onbekend is. Een buurtonderzoek om de eigenaar te achterhalen heeft geen resultaat opgeleverd. De woning was overwoekerd met onkruid en werd aangestoken door een spontane grasbrand die op de berm begon en zich geleidelijk naar het pand verspreidde.

Camerabeelden die door het Command Center zijn bekeken, tonen aan dat een pick-up tegen een elektrische bedrading langs de weg botste, waardoor deze op de berm terechtkwam. De grasbrand was echter al begonnen vóór dit incident. De ter plaatse gekomen brandweer voerde de bluswerkzaamheden uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeegstaande woning in Santoboma volledig verwoest door grasbrand