zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

RBTM houdt dieven en helers van middelbare leeftijd aan

lees ook ...

Ministerie van Defensie boekt grote bezuinigingen en plant i...

Het ministerie van Defensie heeft onlangs aanzienlijke besparingen gerealiseerd op haar jaarbegroting, wat ruimte biedt voor nieuwe investeringen in het defensieapparaat. Minister Krishnakoemarie Math...

Leden van het Regio Bijstand Team Midden hebben op woensdag 8 juni drie verdachten, Freddy S. 59 jaar, Melvin B.54 en Firoz, S. 51 jaar op twee verschillende locaties in het district Wanica opgespoord en aangehouden nadat een benadeelde op woensdag 25 mei jongstleden aangifte had gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond van diefstal middels braak op zijn woonadres in het district Wanica.

Aan de hand van de veilig gestelde camerabeelden kwam de verdachte Freddy in beeld en werd deze informatie met leden van het RBTM gedeeld. Het gelukte het RBTM de verdachte Freddy die samen met Melvin was gezeten in een wit gelakt voertuig aan te houden. Het voertuig van Melvin werd in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Bij de aanhouding gaf de verdachte Freddy direct toe de diefstal te hebben gepleegd en dat hij de gestolen goederen heeft verkocht aan Melvin. Hij verklaarde ook dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere inbraken en dat hij altijd de buit heeft verkocht aan Melvin, die deze doorverkocht aan ene Firoz.

Firoz werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Op het woonadres van Firoz werd bij zijn aanhouding brush cutters en kettingzagen aangetroffen die door Freddy waren weg genomen en aan Melvin waren doorverkocht, en in beslag genomen. Firoz gaf de politie te kennen dat hij op de hoogte was dat de goederen van diefstal afkomstig waren. In een magazijn vonden de wetsdienaren 32 stuks brush cutters, 08 rugspuiten, 09 kettingzagen, 04 blowers, 03 gascilinders, 02 bromfietsen, 02 hydrofoors, 01 hoge druk spuit, 02 televisietoestellen en andere elektrische apparatuur. Daar Firoz de herkomst van deze goederen niet kon verklaren, werden zij door de politie in beslag genomen.

Het drietal is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Benadeelden mogen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden Nieuwe Grond voor het maken van een afspraak ter bezichtiging van deze goederen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRBTM houdt dieven en helers van middelbare leeftijd aan