woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Leden Surinaamse Politiebond doen morgen beklag bij het parlement

lees ook ...

Winkeliers mogen geen snoep geven als compensatie voor wisse...

Het is niet toegestaan dat winkeliers aan consumenten snoep aanbieden in de plaats van wisselgeld. In Suriname is slechts de Surinaamse dollar wettig betaalmiddel en winkeliers dienen zich daaraan te ...

Leden van de Surinaamse Politiebond (SPB) gaan morgen naar het parlementsgebouw. Het besluit is vandaag genomen tijdens een algemene ledenvergadering (alv). De leden zullen zich morgen verzamelen om half 8 bij de Politieacademie en van daaruit lopen naar het parlementsgebouw.

De politieambtenaren zijn ontevreden over een aantal zaken en komen niet uit met hun salaris. Er moet gesproken worden over loononderhandelingen. Verder zijn ambtenaren tien jaar lang niet bevorderd. De SPB eist dat de bevorderingen in orde worden gemaakt.

Verder heeft de vakbond ook moeite met de dienstverlening vanuit het Staatsziekenfonds (SZF). De SPB vindt dat de politieambtenaren al jaren benadeeld worden. Hoewel er zoveel premie wordt betaald, moet vaak uit eigen zak worden betaald voor bepaalde medicamenten. De politie wil een ander verzekeringspakket, want er zijn volgens de bond betere opties dan het SZF.

Het reguliere politiewerk is morgen niet gegarandeerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeden Surinaamse Politiebond doen morgen beklag bij het parlement