donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Leden Chinese gemeenschap gedecoreerd door de president

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

In het kader van Chinees Nieuwjaar heeft president Chan Santhoki zeven leden uit de Chinese gemeenschap in Suriname gedecoreerd. Dit vond plaats op de eerste dag van het jaar van de Tijger, zoals het Chinees jaar is genoemd, op het presidentieel paleis. De decorandi waren zeer ingenomen Hiermee, en zijn nu meer dan ooit gemotiveerd om te werken in het belang van Suriname. Het geheel werd gevolgd door optredens en een lunch.

Ere-Medailles in goud verbonden aan de Ere-orde van de Palm werden toegekend aan Huang Miaoshian, Wu Qiurong en Hu Shaohuai. Tot ridder in de Ere-orde van de Palm werden benoemd Chung Pick Fung en Sun Li.  Lau Chi Wai Peter hoort nu tot de ridders in de Ere-orde van de Gele Ster. De hoogste onderscheiding was voor Ma Xingrui, voorzitter van het Suriname Chinese Business Alliance, die kort geleden werd opgericht. Hij is nu Officier in de Ere-orde van de Gele Ster.

De gedecoreerden hebben zich op bijzondere wijze ingezet voor de Surinaamse samenleving door financiële steun te bieden aan verschillende sociale instellingen, alsook donaties van computers aan ziekenhuizen. Ook de Sinopharm covid-19 vaccinatie, waarmee 9000 personen zijn ingeënt is via hen mogelijk gemaakt.

De voorzitter van de Chinese Business Alliantie Ma Xingrui maakte duidelijk in zijn toespraak, dat goed beleid en menselijke hulpbronnen oftewel kader, de sleutels zijn voor ontwikkeling in ons land. “De huidige regering heeft hard gewerkt zodat Suriname wordt gered uit de diepe economische crisis, maar om Suriname fundamenteel uit de problemen te halen is de enige oplossing het ontwikkelen van onze eigen sectoren”, aldus Xingrui, die de export stimuleert.

Zijn organisatie is bereid het implementeren van nieuwe technologieen uit China te ondersteunen. Kapitaal en hulpbronnen van verzadigde sectoren wil de Suriname Chinese Alliance helpen kanaliseren naar andere bedrijfstakken die dat nodig hebben.

President Santokhi  benadrukte dat Surinamers van Chinese komaf een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de economie en opbouw van Suriname. Bij het aantrekken van investeerders voor de ontwikkeling, hoort het aantrekken van Chinese investeerders ook tot de mogelijkheden.

De ambassadeur van China in Suriname Han Jing, de ziet Chinese Business Alliance als een brug tussen de regering en de Chinese gemeenschap in Suriname. President Santokhi verzekerde, dat de organisatie mag rekenen op de regering en op steun van de overheid. Hij hoopt met de eigenschappen van de tijger, te weten ambitie, kracht en succes, het nieuwe jaar te starten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeden Chinese gemeenschap gedecoreerd door de president