woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Leden brandweer voelen zich aan het lijntje gehouden

lees ook ...

Majoor R. Samuels neemt over van overste P. Wasimin bij de M...

Het Korps Militaire Politie heeft een nieuwe leiding. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, die 40 jaar gediend heeft in het leger, droeg vol vertrouwen de leiding over aan Majoor Roy Samuels. De nieuwe l...

Hoewel de leden van de brandweer de inspanningen van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) zien, vinden zij dat zaken niet vlot verlopen. Zaken die betrekking hebben op het Korps Brandweer Suriname (KBS) worden steeds weer verschoven naar de Raad van Ministers (RvM), terwijl andere agendapunten snel worden afgehandeld. Een groep ontevreden brandweerlieden heeft dit tijdens een bespreking duidelijk gemaakt aan de Juspol-minister.

“We zijn geen vreemden in Jeruzalem. Het is ook moeilijk de leden in toom te houden, omdat zaken steeds vertraagd worden. Bij de leden komt het dan over alsof zij steeds aan het lijntje worden gehouden.”

Tijdens deze ontmoeting heeft de bewindsman de groep geïnformeerd over de lopende zaken met betrekking tot de medische voorzieningen. Verder is er ook gesproken over de stand van zaken voor wat betreft het verhogen van de voedingstoelage.

De groep hoopt dat het voorstel over het verhogen van de voedingsgelden deze week nog wordt goedgekeurd. Volgens minister Amoksi, ligt dit voorstel reeds op de agenda van de RvM.

De directeur Operationele Diensten, Olton Helstone, zei dat voor de regeling van de medische voorzieningen, speciale procedures gevolgd moeten worden. De minister heeft het contract reeds getekend en de stukken liggen nu weer op het bord van het Staatsziekenfonds (SZF).

Hij gaf verder aan dat het SZF onder andere belast is met de verzekering van alle ambtenaren. Dit zijn 16 departementen met allemaal hun eigen situatie. De bewindsman verzocht de brandweerlieden daarom, geduld en begrip te betrachten.

Afgesproken is dat er tussen de leden en het ministerie een wederzijds vertrouwen moet zijn. Verder is ook belangrijk te weten, dat zij dezelfde doelstellingen willen. Partijen zullen eind deze maand weer bij elkaar komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLeden brandweer voelen zich aan het lijntje gehouden