woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

LBB vernietigt 7000 krapé eieren na inbeslagname door Militaire Politie

lees ook ...

Santhoki rondgeleid in ‘Forbidden City’

De Surinaamse president mocht op 13 april 2024 naar de historische binnenstad van Beijing. Hij werd rondgeleid in de zogeheten ‘Forbidden City’ als onderdeel van het staatsbezoek aan China. Een iconis...

De Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB) heeft 7000 krapé eieren vernietigd na een inbeslagname door de Militaire Politie. Een man werd aangehouden tijdens een controle in Stolkertsijver op woensdag 6 maart. Hij werd overgedragen door het Korps Politie Suriname nadat was vastgesteld dat hij 7000 krapé eieren in zijn bezit had, verdeeld over 15 zakken voor transport.

De eieren werden in aanwezigheid van een lid van de Militaire Politie vernietigd door leden van de dienst. De actie benadrukt het belang van de bescherming van zeeschildpadden en hun eieren volgens de Jachtwet van 1954. De wet verbiedt streng het vangen, doden, of enige handeling met betrekking tot het bezitten, verkopen, verhandelen, vervoeren, invoeren of uitvoeren van beschermde dieren.

Met betrekking tot de eieren geldt het verbod op het weghalen, vernietigen, bezitten, verkopen, verhandelen, vervoeren, of opzettelijk verstoren, vernielen of wegnemen van nesten. De naleving van deze wetgeving is van cruciaal belang voor de bescherming van deze kwetsbare soort en hun voortplantingscyclus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLBB vernietigt 7000 krapé eieren na inbeslagname door Militaire Politie