woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(2)

Lavish Media & Entertainment lijkt een mensenhandel organisatie

lees ook ...

The FMF Foundation and President share a vision of strong fa...

The Father and Mother Figure Foundation (FMF) made a presentation to President Santokhi. The group, led by Henk Redmond, is committed to a future in which intergenerational relationships play a crucia...

Autoriteiten zijn een onderzoek begonnen naar de werkelijke activiteiten van het Indiaas filmproductiebedrijf Lavish Media & Entertainment. Het vermoeden bestaat dat het hier gaat om een mensensmokkelorganisatie. Ook blijkt dat er geen contact is gemaakt met het directoraat Cultuur. Wel heeft de groep een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Ramdhin van BIBIS.

De immigratiedienst en de grenscontrole zijn een onderzoek begonnen zegt Mark Karg, veiligheidsadviseur bij het ministerie van Justitie en Politie. Er is hierbij assistentie gevraagd van Caricom-Impacs, een samenwerkingsverband van Caricom-landen in de strijd tegen mensenhandel en -smokkel.

Bronnen wijzen erop, dat vanuit Nederland de mensenstroom uit India naar Suriname opvalt en nu wordt onderzocht op indicatoren naar mensenhandel. Er is een grote trek van Indiers naar Suriname de afgelopen periode.

Directeur Roseline Daan van het directoraat Cultuur, zegt dat dit overheidsorgaan niet geinformeerd is geweest over het filmproject van Lavish Media & Entertainment. Het is regel dat bij dergelijke projecten Cultuur een voorname rol speelt of zeker op de hoogte wordt gesteld. “Ik moet helaas aangeven dat Cultuur niet betrokken is bij dit filmproject. Alles dat ik weet over hun aankomst en bezigheden heb ik via de media vernomen”, meldt Daan. Ook binnen het Directoraat zijn er vraagtekens ten aanzien van dit filmproject. Cultuur is op geen enkel manier n betrokken

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLavish Media & Entertainment lijkt een mensenhandel organisatie