dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Launch Pfizer-vaccin in Nickerie

lees ook ...

Wereldpoezie dag 21 maart en een gedicht

Gisteren 21 maart was het 'Wereld Poëziedag'. Een dag die 1999 is ingesteld door de UNESCO met als doelstelling het lezen, schrijven en publiceren van poëzie te bevorderen en de taalkundige verscheid...

In het district Nickerie heeft vandaag op het terrein van het Mungra Medisch Centrum (MMC), de launch van het Pfizer-vaccin plaatsgevonden. Vele kinderen  verzamelden zich met hun ouders voor het MMC om het prikje te krijgen. Kinderen moeten onder begeleiding naar het prikcentrum.

Burgers van 12 jaar en ouder kunnen zich laten vaccineren bij het MMC. In een bekendmaking laat de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) weten, dat het Pfizer-vaccin vanaf woensdag ook toegediend zal worden bij de RGD-hoofdpoli in de van Pettenpolder.

Personen die zich willen laten vaccineren tegen Covid-19, hebben nu de keuze uit vier vaccins. Het Pfizer-vaccin wordt voornamelijk toegediend aan jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Toestemming van een ouder of voogd is hiervoor noodzakelijk.

Zwangeren kunnen kiezen tussen Moderna en Pfizer. Alle anderen hebben keuze uit de vier vaccins die voorradig zijn in het land. De eerste Pfizer-vaccins zijn op 29 augustus toegediend.

Vaccinatie blijft de hoogste prioriteit van het ministerie van Volksgezondheid om de Covid-19-opmars te stoppen. Het aantal besmettingen in het land blijft toenemen. Enkele weken geleden heeft ook de deltavariant zich aangemeld. Deze variant is zeer besmettelijk.

Suriname is in de vierde golf van de pandemie beland, waarbij er dagelijks doden vallen door het virus. Er zit geen rek meer in opnames van de ziekenhuizen, nu er een continue stijging is van infecties. Het zorgsysteem kan de toestroom van patiënten haast niet meer aan, terwijl de zorgverleners uitgeput zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid drukt eenieder op het hart zichzelf zoveel als mogelijk te beschermen door de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plaatsen te vermijden en de sociale afstand van minstens anderhalve meter aan te houden. Vaccinatie blijft een persoonlijke keus en het is aan het individu om te bepalen hoe hij omgaat met zijn eigen gezondheid.

Er zijn maandag twee personen overleden aan het virus. In totaal telt Suriname 740 corona sterfgevallen. Het aantal positief geteste personen bedroeg maandag 157. 1931 mensen zijn nu in thuisisolatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLaunch Pfizer-vaccin in Nickerie