zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Latourweg afgesloten voor derde autoloze dag: Fietspromotie en veiligheid

lees ook ...

Noodweer veroorzaakt stroomstoringen in EPAR-netwerk: EBS we...

Afgelopen weekend werden er aanzienlijke stroomstoringen gemeld in het EPAR-netwerk, dat Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca, delen van Brokopondo en Marowijne bedient. EBS rapporteert dat...

Voor de derde keer wordt zondag een autoloze dag gehouden in Latour, waar spelen, gymen en workshops voor enkele uren mogelijk zullen zijn op een deel van de Latourweg. Tussen 9 uur ’s morgens en 17 uur ’s middags wordt het weggedeelte tussen de Jolandastraat en de Vespasteeg afgesloten voor het rijdend verkeer.

De autoloze dag wordt georganiseerd door Stibula, met ondersteuning van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu en studenten Infrastructuur van de Universiteit van Antwerpen. Wilgo Koster van Stibula benadrukt dat de studenten de afgelopen maanden onderzoek hebben gedaan naar de infrastructuur op Latour, wat zal worden afgesloten met deze autoloze dag.

“Het doel is nog steeds om het fietsen te promoten en het verkeer veiliger te maken,” zegt Koster. “Hoewel de planning was om het om het ene jaar te doen, kwam Covid tussenbeide. Als natie moeten we regelmatig dergelijke initiatieven nemen. We nemen deel aan klimaatconferenties, maar waar blijven de acties en resultaten?”

Koster voegt toe: “Het gaat niet alleen om het behoud van ons bos. Het gaat ook om bewustwording. De overheid zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om op vrijdagen de Domineestraat autovrij te maken of extra belasting te heffen op auto’s met hoge uitstoot.” Bij deze autoloze dag ligt de nadruk vooral op het promoten van fietsen als duurzaam vervoersmiddel.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLatourweg afgesloten voor derde autoloze dag: Fietspromotie en veiligheid