zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Lars de Brabander nieuwe onderdirecteur bij SLM

lees ook ...

Verdachte C.K. aangehouden voor witwassen na onderzoek Openb...

Op 22 januari van dit jaar werd de verdachte C.K. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Money Laundering (witwasse...

Lars de Brabander, geboren en wonend op Curaçao is vanaf 1 juni jongstleden aangesteld als de nieuwe onderdirecteur Commerciële Zaken bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij. Daarmee bekleedt hij een functie die een tijd lang open stond. De luchtvaartwereld is voor de 62-jarige geen onbekend terrein. Hij functioneerde de laatste jaren als luchtvaartconsultant.

De Brabander is topfunctionaris geweest bij de KLM in Indonesië en Centraal-Amerika en gaf zijn krachten ook aan Northwest Airlines en Panam in Nederland. Hij is verantwoordelijke geweest in het Caribisch Gebied voor zowel Martinair als KLM.

Lars de Brabander mocht in 2018 dagelijks leidinggeven aan de in problemen geraakte Insel Air. Bij deze Antilliaanse maatschappij moest hij externe investeerders begeleiden, en ervoor zorgen dat het bedrijf uit surseance van betaling kwam. Insel Air hield op te bestaan toen hij hier niet in slaagde.

Waarnemend SLM-directeur Steven Gonesh meldt dat De Brabander erbij is gehaald om ‘het uitgestippeld algemeen beleid van de SLM te ondersteunen, maar in het bijzonder het commercieel beleid mede te ontwikkelen en deze na goedkeuring te implementeren’. Men zal de Brabander in de gelegenheid stellen om ‘de onder hem ressorterende afdelingen naar grotere hoogten te leiden’.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLars de Brabander nieuwe onderdirecteur bij SLM