Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Lantiboskopu in de plaats van Bakana tori van Clifton Limburg op de radio

Geplaatst

op

Srs

Op de SRS(Stichting Radio-omroep Suriname) wordt in de plaats van Bakana Tori het programma Lanti Boskopu  gepresenteerd tijdens de uren dat Bakana Tori  van Clifton Limburg in de lucht kwam. Hiermee komt Bakana Tori te vervallen.

Lanti Boskopu is een programma van de Surinaamse overheid. Het programma wordt dagelijks van maandag tot vrijdag gepresenteerd van 14.00 uur tot 16.00 uur. “Ala tori fu lanti we tya kon. Fin fini w’o broko broko ala sani”, wordt het concept. De presentatoren zijn Ronald ‘Gambo’ Gambier, Ruth Deira en DNA-lid Cedric van Samson, meer bekend als Dekoloog en Murwien Leeflang. Luisteraars kunnen bellen tussen 14.45 uur en 15.30 uur.

Er was veel kritiek op de social media page van de Power Station(Radio SRS) tijdens de live-uitzending. De trouwe luisteraars van  Limburg konden het blijkbaar niet verkroppen dat zijn programma van de staatsradio was gehaald.Media-coördinator van het kabinet van de president, Alven Roosveld  die ook in het programma te horen was zei niet te focussen op de scheldkanonnades. –  culturu. com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wasano
vrijdag 11 september 2020 00:18

De rollen worden omgedraaid. Vroeger zaten ze clifton Limburg op internet bekritiseren en nu zitten ze op zijn stoel. Wat gaat Clifton nu doen.

kel
vrijdag 11 september 2020 00:41

Hij gaat poep opruimen van Bouterse

practicum
vrijdag 11 september 2020 02:43

Je kunt zien dat “kel” hersenloos is. Ik ben blij dat Suriname verlost is van Limburg, maar nu zitten we opgescheept met Gambo en dekoloog. Oo my God!!! van de wal in de sloot.

practicum
vrijdag 11 september 2020 02:45

Ooo me reacties worden weggedrukt!!! wel Fuck u..

Limbojantje
vrijdag 11 september 2020 05:26

Fuck you top..

Cornelie
vrijdag 11 september 2020 05:30

Whats your name? TONI.
FUCK YOU TONI.

Whats your name? EURZEL.
FUCK YOU EURZEL.

Wan sani we siki in a kondre dja

Romeo
vrijdag 11 september 2020 10:14

Wat zijn dat voor reacties naar mekaar toe kan het niet op een nette manier.
Wanneer wordt men een keer volwassen.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen