zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Langlopende concessierechten voor investeerders

lees ook ...

President en First Lady vieren feest met Javanen en Inheemse...

In verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 132 jaar Javaanse Immigratie was er gisteren een bijeenkomst in het Presidentieel Paleis waar regeringsleden, DNA-leden, persone...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) ziet gaarne samenwerkingsverbanden  met het bedrijfsleven in de vorm van PPP (Public Private Partnership), zowel lokaal als internationaal. Het ministerie van OW heeft recentelijk een aantal Expression of Interest (EOI) gepubliceerd op het gebied van appartementen: integrale woningbouw- oplossingen, afvalbeheer, multiverdieping parkeerhavens, overheidskantoorgebouwen alsook infrastructurele werken .

De deadline voor het indienen van de projectvoorstellen was vastgesteld op 30 november 2021. Een tiental bedrijven (lokaal en internationaal) hebben zich aangemeld. Er zijn voorstellen ingediend om stedelijk afval (Municipal Solid Waste), dat op de vuilstortplaats te Ornamibo gedumpt wordt, te verwerken. Verder is er interesse getoond voor afval te Marowijne en Nickerie (padikaf te Nickerie).

Voor de brug over de Surinamerivier werd een Request for Expressions of Interest uitgezet om in PPP de brug te realiseren. Hierbij zijn investeerders uitgenodigd om kenbaar te maken dat ze geïnteresseerd zijn de brug, inclusief toeleidende wegen te bouwen en te financieren. Op het laatstgenoemde zijn van drie grote bedrijven reacties binnengekomen.

Alhoewel voor parkeerhavens en overheidsgebouwen nog geen aanmeldingen zijn geweest, hebben vier bedrijven (lokaal en internationaal) zich aangemeld en voorstellen ingediend voor woningbouwprojecten. Er is ook interesse getoond voor de bouw van appartementen. De ontvangen projectvoorstellen worden nu bestudeerd om te komen tot een selectie op basis van een gedetailleerde feasibility, Terms of Reference (TOR) en de gepaste PPP Request for Proposal (PPP-RFP).

Vanuit het ministerie zal gekeken worden naar het aanbod van deze bedrijven waarna er een selectie plaats zal vinden. Die geselecteerden zullen dan een nadere beschrijving van het werk krijgen (Terms of Reference). “Op grond van het aanbod zal een voorstel gedaan moeten worden met het compleet PPP-aanbod. Uit het gegeven aanbod zal het ministerie een keus maken welk bedrijf uiteindelijk mag bouwen. Die investeerder krijgt dan een langlopend concessierecht” aldus het ministerie van Openbare Werken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLanglopende concessierechten voor investeerders