woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
4
(2)

Lange wachttijden voor visumaanvragen door BIBIS aangepakt

lees ook ...

Santokhi roept op tot harmonie tijdens Keti Koti; geen slave...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in een bijeenkomst met verschillende Afro-Surinaamse organisaties op het presidentieel paleis, gebundeld in het Nationaal Comité Slavernijverleden, een oproep ...

Klachten van burgers over lange wachttijden voor de visa voor de Schengenlanden en van de Verenigde Staten van Amerika, overspoelen het ministerie van Buitenlandse Zaken de laatste maanden. De visumaanvraag om naar Nederland af te kunnen reizen geschiedt via het kantoor van VFS Global.

Surinaamse burgers krijgen wachttijden van drie tot vijf maanden voor het verkrijgen van een afspraak. Dit veroorzaakt voor personen die met spoed moeten afreizen, veel ongerief. Het ministerie van BIBIS heeft gehoor gegeven aan de vele verzoeken van de Surinaamse burgers om te bemiddelen.

Begin dit jaar zijn er gesprekken gevoerd met desbetreffende ambassades en navolging gegeven middels diplomatieke nota’s om de issue onder de aandacht te brengen. Het ministerie is de verzekering gegeven dat de visumverlening spoedig zal worden versneld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLange wachttijden voor visumaanvragen door BIBIS aangepakt