vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
4
(2)

Lange wachttijden voor visumaanvragen door BIBIS aangepakt

lees ook ...

The national water plan is led by Newmont Suriname

A national water strategy is something that multinational Newmont Suriname aspires to. A crucial natural resource for the manufacturing industry is water. The company's initial goal is to raise public...

Klachten van burgers over lange wachttijden voor de visa voor de Schengenlanden en van de Verenigde Staten van Amerika, overspoelen het ministerie van Buitenlandse Zaken de laatste maanden. De visumaanvraag om naar Nederland af te kunnen reizen geschiedt via het kantoor van VFS Global.

Surinaamse burgers krijgen wachttijden van drie tot vijf maanden voor het verkrijgen van een afspraak. Dit veroorzaakt voor personen die met spoed moeten afreizen, veel ongerief. Het ministerie van BIBIS heeft gehoor gegeven aan de vele verzoeken van de Surinaamse burgers om te bemiddelen.

Begin dit jaar zijn er gesprekken gevoerd met desbetreffende ambassades en navolging gegeven middels diplomatieke nota’s om de issue onder de aandacht te brengen. Het ministerie is de verzekering gegeven dat de visumverlening spoedig zal worden versneld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLange wachttijden voor visumaanvragen door BIBIS aangepakt