donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Langetermijnoplossingen voor Suriname’s energiebehoefte

lees ook ...

Korpschef biedt excuses aan journalist voor onheuse behandel...

Korpschef Bryan Isaacs heeft vandaag een gesprek gehad met Jerrel Harderwijk, een journalist bij DTV, over de onheuse behandeling die hij ontving van onderinspecteur Siegfried Tuur tijdens de recente ...

President Chandrikapersad Santokhi gaf in zijn videoboodschap tijdens de opening van de International Energy Conference and Expo Guyana te kennen, dat het van belang is te werken aan langetermijnoplossingen om aan de energiebehoeften van de groeiende wereldbevolking te voldoen. President Santokhi woonde vanwege urgente zaken in Suriname het event niet persoonlijk bij, maar werd door minister Albert Ramdin vertegenwoordigd.

Het Surinaams staatshoofd gaf aan, dat de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke energiewinningen steeds toeneemt. “Daarom zullen we aanpassings- en mitigatiemaatregelen moeten nemen om de impact van de klimaatcrisis te verminderen en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen te maken”, meldt president Santokhi.

De president merkte op dat de regering van Suriname zich zal inzetten voor het ontwikkelen en produceren van duurzame energie. Naast de oliebronnen, zal Suriname middels het gebruik van zonnepanelen en windenergie werken aan het winnen van schone energie. Naar zeggen van President Santokhi, is bij het ontwikkelen van de offshore olie- en gasbronnen, een strategische energiesamenwerking tussen Suriname, Guyana en Brazilië cruciaal.

De regeringsleider noemde daarnaast de voordelen die deze ontwikkeling zal hebben voor de regio. “Deze industriële ontwikkeling, in West-Suriname en Oost-Guyana zal leiden naar nieuwe kansen en de creatie van een economisch vrije zone. Hierdoor ontstaat een knooppuntfunctie, van het Caribisch gebied tot Zuid-Amerika, door de lucht en over zee”. Het staatshoofd benadrukte de spin-off mogelijkheden die hierdoor gecreëerd worden voor leveranciers van goederen en diensten en verwelkomde investeerders.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLangetermijnoplossingen voor Suriname's energiebehoefte