woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Lange rijen: “Foodbasket voorziet in behoefte, maar kampt met ruimtegebrek”

lees ook ...

Dichter S.Sombra kreeg kompe buku voor zijn 85ste jaar

Onlangs 13 februari mocht de bekende Coroniaanse Sranantongo dichter Stanley Slijngard meer bekend als S.Sombra zijn 85ste verjaardag op bijzondere wijze herdenken. De activiteiten van de Sombra Neti ...

De drukte bij de Foodbasketwinkel in Nieuw Nickerie getuigt van de grote vraag naar betaalbare levensmiddelen. Natascha Greenidge, coördinator van Bureau Eenheid en tevens verantwoordelijk voor de Foodbasket in Nieuw Nickerie. Het Foodbasketproject heeft als voornaamste doel om burgers met een lager inkomen te voorzien van goedkope basisbenodigdheden via buurtwinkels.

“We zijn gestart op 29 november 2023 met de verkoop van basisgoederen,” meldt Greenidge. Het assortiment omvat onder andere water, olie, uien, aardappelen, knoflook, bloem, saucijsjes, macaroni en bruine bonen. De vraag is zo groot dat het winkelgebouw te klein is en voornamelijk wordt gebruikt voor tijdelijke opslag, waardoor de verkoop buiten op tafels plaatsvindt.

Vanaf half 6 ‘s ochtends zijn er al mensen uit de polders die, ondanks de openingstijd van 7.30 uur, in de rij staan. “De rijen reiken soms ver over straat,” deelt Greenidge mee. De buurtwinkel blijft open zolang er voorraad is voor de dag.

Op rustige dagen sluit de Foodbasket rond half 4, maar het komt voor dat de winkel al om 12 uur is uitverkocht. Er is zelfs een aparte rij voor 60-plussers. De verkoop is beperkt per persoon of gezin, omdat het doel is om zoveel mogelijk gezinnen te voorzien. Klanten maken zelf een keuze uit de beschikbare producten.

“We hebben geen vooraf samengestelde pakketten,” benadrukt Greenidge. De producten worden dagelijks geleverd, en de opbrengsten van de verkoop gaan terug naar de leverancier. De prijzen worden bepaald vanuit Paramaribo. De bewoners zijn blij met de buurtwinkel, maar er is ook de wens om Foodbasket in andere buurten bij de verschillende polders te hebben. “Anders moet ik 2 uur rijden om te kopen,” zegt een klant.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLange rijen: “Foodbasket voorziet in behoefte, maar kampt met ruimtegebrek"