donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(2)

Lange mouwen in het Nationaal Leger tegen Covid-19

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 wil opvanghuis voor vrouwen opzetten

Stichting 1 voor 12, die zich inzet voor het verlichten van de noden van hulpbehoevenden in de Surinaamse gemeenschap, heeft haar 18de jaardag gevierd met donaties aan hulpbehoevenden. Op deze bijzond...

Militairen van het Nationaal Leger moeten nu naast de MoHanA-regels, lange mouwen tot aan de polsen dragen. Het is een nieuwe Covid-19-maatregel, “omdat zo besmetting met de nieuwe Covid-19-variant kan worden voorkomen”. Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie is op de hoogte van de extra ingevoerde Covid-19-maatregel, maar kan wegens onderzoek ernaar, nog geen uitspraak doen.

Militair Ceder bevestigt dat de regel komt van hogerhand. “Maar ik vind dat geen probleem. We doen wat ons opgedragen wordt.” Op de vraag van waar dit besluit, vermoedt de militair dat het om de hygiëne gaat en de besmettelijkheid die met blote armen kan worden opgelopen.

“Hoe het nu corona is, moet je de mouwen los laten hangen, terwijl we gewend zijn ze op te stropen. Maar ik vind dit absoluut niet lastig. We doen wat we moeten doen”, zegt een militair. Niet een ieder is het eens met de regels, maar een ieder volgt ze op in het leger.

Militairen worden met de dag bewuster van het virus, en laten zich vaker vaccineren. Men vindt de lange mouwen een goede Covid-19-maatregel. “Want ik voel me veilig en zal het zeker toepassen. Nu zie je iedereen met lange mouwen lopen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLange mouwen in het Nationaal Leger tegen Covid-19