vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
5
(2)

Lange mouwen in het Nationaal Leger tegen Covid-19

lees ook ...

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderi...

Militairen van het Nationaal Leger moeten nu naast de MoHanA-regels, lange mouwen tot aan de polsen dragen. Het is een nieuwe Covid-19-maatregel, “omdat zo besmetting met de nieuwe Covid-19-variant kan worden voorkomen”. Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie is op de hoogte van de extra ingevoerde Covid-19-maatregel, maar kan wegens onderzoek ernaar, nog geen uitspraak doen.

Militair Ceder bevestigt dat de regel komt van hogerhand. “Maar ik vind dat geen probleem. We doen wat ons opgedragen wordt.” Op de vraag van waar dit besluit, vermoedt de militair dat het om de hygiëne gaat en de besmettelijkheid die met blote armen kan worden opgelopen.

“Hoe het nu corona is, moet je de mouwen los laten hangen, terwijl we gewend zijn ze op te stropen. Maar ik vind dit absoluut niet lastig. We doen wat we moeten doen”, zegt een militair. Niet een ieder is het eens met de regels, maar een ieder volgt ze op in het leger.

Militairen worden met de dag bewuster van het virus, en laten zich vaker vaccineren. Men vindt de lange mouwen een goede Covid-19-maatregel. “Want ik voel me veilig en zal het zeker toepassen. Nu zie je iedereen met lange mouwen lopen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLange mouwen in het Nationaal Leger tegen Covid-19