maandag 6 februari 2023
28.1 C
Paramaribo
2.5 C
Amsterdam
0
(0)

Landsdienarenregistratie kan ruim 100 miljoen SRD besparen

lees ook ...

Rosebel Goldmines has been sold

Yesterday, Zijin Mining Group Co. Ltd. (Zijin) completed the acquisition of Rosebel Goldmines N.V. (RGM), which it had previously announced in October 2022. The majority of the requirements outlined i...

Tijdens de behandeling van de Personeelswet in De Nationale Asssemblee werd er gebrainstormed over de verplichte Landsdienarenregistrtatie (LDR). Indien de lonen van ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd niet worden gestort, zal dat een besparing van ongeveer 100 miljoen SRD opleveren. De behandeling van de wet is met een maand uitgesteld.

Ambtenaren, die nog niet geregistreerd zijn krijgen nog een maand om dit te doen. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) is met de uitvoering van het LDR, maar wil zich houden aan het besluit van het parlement. De bewindsman vind het goed, dat  85 procent van de landsdienaren al geregistreerd zijn. Het toont dat men bereid is mee te werken aan herstructurering van de overheid.

Een mobile LDR-units is opgezet, om de ambtenaren tegemoet te komen hierin. Hetzelfde beoogt men met de online registratie via https://ldr.egov.sr. Men staat klaar via de telefoonnummers 8881052 en 8881403, en whatsapp geeft ook assistentie via de nummers: 8533793 en 8838028. Dit alles is opgezet naast de mogelijkheid om te registreren bij het hoofdkantoor van Biza aan de Wilhelminastraat in Paramaribo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandsdienarenregistratie kan ruim 100 miljoen SRD besparen