vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
3
(2)

Landelijke Fonds voor aankoop Covid-19 vaccin

lees ook ...

Linscheer: Reactions of panic upon the discovery of “B...

There is no connection between the capture of Jol "Bordo" Martinus and the removal of ABOP or the harassment of those near Vice President (VP) Ronnie Brunswijk. It is also untrue that the VP is being ...

De overheid, het bedrijfsleven en anderen  werken samen aan het oprichten van een landelijk fonds  om  de aanschaf van het covid-19 vaccin mogelijk te maken. Dit is het resultaat van een ontmoeting tussen President Chan Santhoki, Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Albert Ramdhin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De bewindslieden hebben de President ingelicht over de stand van zaken hieromtrent.

Volgens Ramadhin is er geld nodig om onze  financiële positie te verzekeren, omdat wij daardoor beter kunnen onderhandelen met potentiële leveranciers van vaccins. Na overleg zijn investeerders, het bedrijfsleven, verzekerings- en goudmaatschappijen  bereid gevonden  om te werken aan lokale fondsvorming.

Suriname verwacht in de eerste twee weken van februari een dosis Pfizer-vaccin uit de overeenkomst, die er bestaat met de PAHO COVAX-facility. De Minister zegt dat Pfizer het enige vaccin is dat goedgekeurd is door de WHO. Hij geeft verder garantie dat alleen door de WHO goedgekeurde vaccins gekozen zullen worden. De opslag zal geschieden in het Regionaal Ziekenhuis Wanica, waar er koelfaciliteit is tot -80 graden. De Covid-19  frontliniewerkers zullen eerst worden gevaccineerd.

Er is nog onderzoek gaande. Het Pfizer-vaccin is voor de leeftijd boven 18 jaar goedgekeurd. De leeftijd beneden 18 jaar is niet meegenomen bij de experimenten met het vaccin. Deze groep zal dus nog niet worden gevaccineerd. Men zal daartoe overgaan, wanneer er goedkeuring daarvoor is.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandelijke Fonds voor aankoop Covid-19 vaccin