woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
3
(2)

Landelijke Fonds voor aankoop Covid-19 vaccin

lees ook ...

Volksgezondheid raadt Covid-swab test aan om verspreiding te...

Het ministerie van Volksgezondheid raadt vanwege de forse stijging van het aantal Covid-19-positieve gevallen van de afgelopen dagen aan om de Covid-test te blijven doen. Er zijn ook gevallen van grie...

De overheid, het bedrijfsleven en anderen werken samen aan het oprichten van een landelijk fonds om de aanschaf van het covid-19 vaccin mogelijk te maken. Dit is het resultaat van een ontmoeting tussen President Chan Santhoki, Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Albert Ramdhin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De bewindslieden hebben de President ingelicht over de stand van zaken hieromtrent.

Volgens Ramadhin is er geld nodig om onze financiële positie te verzekeren, omdat wij daardoor beter kunnen onderhandelen met potentiële leveranciers van vaccins. Na overleg zijn investeerders, het bedrijfsleven, verzekerings- en goudmaatschappijen bereid gevonden om te werken aan lokale fondsvorming.

Suriname verwacht in de eerste twee weken van februari een dosis Pfizer-vaccin uit de overeenkomst, die er bestaat met de PAHO COVAX-facility. De Minister zegt dat Pfizer het enige vaccin is dat goedgekeurd is door de WHO. Hij geeft verder garantie dat alleen door de WHO goedgekeurde vaccins gekozen zullen worden. De opslag zal geschieden in het Regionaal Ziekenhuis Wanica, waar er koelfaciliteit is tot -80 graden. De Covid-19 frontliniewerkers zullen eerst worden gevaccineerd.

Er is nog onderzoek gaande. Het Pfizer-vaccin is voor de leeftijd boven 18 jaar goedgekeurd. De leeftijd beneden 18 jaar is niet meegenomen bij de experimenten met het vaccin. Deze groep zal dus nog niet worden gevaccineerd. Men zal daartoe overgaan, wanneer er goedkeuring daarvoor is.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameLandelijke Fonds voor aankoop Covid-19 vaccin